mart. 152007
 

mini_c_d.jpgIndiferent de creatorul sau, cel clasic englez sau cel actual german, Mini a fost un model mascota. De 30 de ani aceasta masina arata aproape la fel. Tehnologic vorbind, Mini a tinut pasul cu timpul, insa evolutia s-a produs doar pe dinauntru. Sa fie aceasta abordare un punct forte in ochii cumparatorilor conservatori? Sau sa fie „cantecul de lebada”? Clientela tanara se orienteaza spre masini cu un design mai actual, iar clientela ceva mai „coapta” nu alege Mini… Helooo… Cunoasteti pe cineva care cumpara Mini??

Vom lasa deoparte acest acest paradox si vom arunca o privire in standul Mini de la Geneva:

– Mini Cooper D
Punand un diesel pe Cooper-ul ce seamana cu un kart, Mini provoaca conventionalul desi dieselurile nu sunt fun. Motor in patru cilindri – turbodiesel – 1.6 litri la 110CP – cuplu maxim 260 Nm – consum 4,4 litri /100km.

– Mini One
Originalul Mini a fost conceput a fi un vehicul simplu, rezonabil, iar noul Europe-Only Mini One se incadreaza in aceasta mostenire. Motorul din aluminiu pe benzina de 1,4 litri produce 95CP si este cuplat la o cutie manuala in 6 trepte. Consumul este impresionant pentru un motor pe benzina la aceasta cilindree 5,7 litri /100km.

  •  15 martie 2007
  •  Posted by
  •   Comentariile sunt închise pentru Geneva brief – Mini cu par alb
  •   Modele noi
  •