feb. 032007
 

Relansat pe 15 Martie
(numarul opiniilor de sprijin este inca prea mic…)

Guvernantii par fie orbi, fie muti. Incepand de astazi, aici, vom redacta impreuna o scrisoare deschisa, necenzurata, prin care vom face cunoscuta opinia publicului fata de controversata taxa speciala auto la prima inmatriculare. Mass-media a popularizat prea mult pozitia sustinatorilor taxei, in comparatie cu cea a contestatarilor…

Opiniile pot fi inserate cu ajutorul formularului din partea de jos a paginii.

Atentie, limbajul dur si injuraturile nu ajuta. Ci, dimpotriva, pot „confirma” (pot da apa la moara pentru…) ipoteza sustinatorilor taxei, conform careia impotriva sunt doar cativa traficanti de frontiera care nu inteleg marele pericol ecologic presupus de importurile auto SH.

Opiniile culese pe „totalauto.ro” vor fi transmise guvernului sub forma unei scrisori deschise, una foarte foarte lunga (speram). Ne propunem sa transmitem scrisoarea in prima parte a lunii Martie 2007, insa – in cazul in care vom strange in timp scurt un numar important de opinii (argumente) – este posibil sa devansam data transmisiei.

Daca veti considera oportun sa atasati opiniei si un CNP, greutatea punctului dvs devine mult mai importanta. Desigur, acest detaliu nu este obligatoriu, argumentele dvs fiind la fel de valabile chiar si in conditii de anonimat.

Pai, sa incepem… Esti impotriva taxei? De ce?

  270 comentarii despre “Atac la TAXA AUTO – scrisoare deschisa !”

  1. DOMNILOR AVETI GRIJA UNDE PUNETI STAMPILA LA URMATOARELE ALEGERI SA NU NE FRAIEREASCA IARASI MAREA ALIANTA DREPTATE SI ADEVAR ( PNL PD) CACI ASTIA AU UITAT A DOUA ZI DUPA ALEGERI CE AU PROMIS. SA TRAITI BINE.

  2. Oricum, sa TRAIASCA ei si mama lor BINE , ca eu sigur nu mai traiesc bine,datorita taricenilorvladestilorsulfinistilor; pe mine sigur m-au pierdut de musteriu,vizavi de stampila ,pacat ca nu am si alte mijloace constitutionale de amendare a lacomiei liberale ,dar sa nu uitam totusi ca roata este rotunda,asa ca …..!? Doamne ajuta!

  3. Ma intreb si te intreb si pe tine senosh,daca cineva din cei care sustin aceasta taxa au citit macar o scrisoare din cate s-au scris pana acum?Am incercat sa scriu si pe adresa guvernului dar se pare ca nu mere.Fa rost de o adresa de mail a lor sa le arat doleanta mea vizavi de taxa si am sa-i bombardez cu scrisori deschise. Nu imi este frica de ei.Stiu ca am dreptate si traiesc intr-o tara democrata,europeana dar prost guvernata.

  4. Anonim – scrisoarea deschisa va fi rezultatul celor postate aici. Nu postarile in sine se constituie in scrisoarea deschisa.

    Nu stiu daca ai ascultat emisiunea „Automotive” de la Radio Total de sambata asta. Mai multi ascultatori au intervenit si au fost de parere ca demersul sitului totalauto.ro sa astepte 1-2 saptamani pentru a vedea in ce masura putem folosi in favoarea noastra circul politic dintre pnl si pd…

    Intre timp, poate ca mai primim niste postari de sprijin…

    Am fost coerent?? :o)

  5. Nu cred ca e important cine e la guvernare, interesele ar fi fost aceleasi. Nu ne ramane decat sa speram ca Europa va amenda cat mai drastic aberanta taxa de prima inmatriculare.

  6. sa plateasca si cei cu dacia 1300 din 1960. sa iasa ei in strada ca inca sunt cei mai numerosi. si pe ei se pare ca ii asculta guvernantii…

  7. In cazul in care U.E va amenda introducerea acestei taxe aberante(putem sa o mai numim si protectionista ptr. dealerii Tiriac – Tariceanu)propun ca amendarea respectiva sa fie suportata de Prim-ministrul Tariceanu impreuna cu Ministrul Vladescu care probabil trebuia pus ministru la mediu nu la finante.
    Oricum d-le Tariceanu ganditi-va ca nu ve-ti sta pe veci la putere si asa cum Marele Nastase este acum anchetat la fel ve-ti fi si domnia voastra…si poate cu ajutorul lui D-zeu ve-ti fi si condamnat…ptr. toate matrapazlacurile comise. Oricum in caz de anticipate ganditi-va unde ar fi bine sa emigrati!!!

  8. este o taxa abuziva impotriva celor saraci, ca sa nu mai circule si sa lase hotilor si imbogatitilor drumurile libere.daca parlamentarii sau gandit la popor de ce au mai vadut dacii poluante?sa le dea oamenilor banii inapoi si dobanda.au ajuns sa ne conduca niste agiamii in auto, care inainte de 1989 nu au avut nici macar un cerc cu ce sa se joace. PROSTIA SI HOTIA AU AJUNS VIRTUTI IN ROMANIA

  9. ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO, GUVERN SI PARLAMENTARI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TREZITIVA, CA ROMANIA NU-I PROPRIETATEA VOASTRA. NU ATI AFLAT INCA? O SA AFLATI CAND NU O SA VA MAI ALEGEM.
    apropo , nu mai trimiteti slugile sa ne spuna ca germanii isi schimba masinile la 2-3 ani, poate nu stiti ca un german isi cumpara o masina noua di max. 6-7 salarii ,iar un roman (care nui hot) in 10 -20 ani, adica 240 salariisi sa rabde de foame

  10. TARICEANULE SI BASESCULE ,DACA SANTETI TARI PUNETI TAXA PE FURT SI LUATI IMPOZITELE CELOR CARE AU DE DAT MILIARDE DE DOLARI, NU BIETULUI ROMAN CARE-I AMARAT SAU PENSIONAR, NU LE MAI SI VA STRRGETI DATORIILE PE CARE LE PLATIM TOT NOI. DACA NU LASATI PE ALTII CARE SAI ALEGEM PRIN VOT U N I N O M I N A L

  11. Stima si respect pentru Dl. Senos, care incearca cu adevarat sa faca ceva. Am o idee ;. In loc de o scrisoare adresata Guvernului…mai bine una adresata Bruxelles-ului. Si nu asa oricum, ci sa aibe atasata…intreaga poveste (chiar filmata!) a unei inmatriculari auto oarecare in ziua de azi in Romania! Un Euro 4 de exemplu: cu taxa pentru acesta (cu ce justificare?), drumurile la fisc si la circa financiara, bajbaielile la calcularea acesteia, taxei de drum, plata RCA-ului cu Cartea Verde oferita desigur obligatoriu si rablelor… taxe pentru care eu personal nu am nici o justificare si pe care nu le simt ca si conducator auto reflectate undeva. Prea multe taxe supte de la cetateni fara sa se dea exlicatii. Daca ar zice: taxa de imatriculare=25% spatii verzi, 25% in campanii pentru mitocani sa nu mai arunce gunoiul pe jos, 25% sa inlocuim rablele RATB si jandarmeriei care polueaza si 25%pentru drumuri, as zice da…dar asa? P.S. Transmit firmei Dalli complimente si un control de la Fisc, o Grada Financiara, o Protectia Consumatorului,ceva, mai ales in Parcajul Bucur Obor. JOS TAXA, SA DEA DZEU SA CASTIGE UE PROCESUL!

  12. Dragii mai romani

    taxa auto este cea mai mare nesimtire din istoria Romaniei, cu tot cu initiatorii ei.

    Vreau sa constientizam ca Tariceanu nu este Romania, sa-i dam peste bot cand mai spune „Romania nu renunta la taxa auto”.
    De fapt el vrea sa spuna „Romania vrea renuntarea la taxa auto, insa mie cu mafiotii mei importatori de masini noi nici nu imi pasa de Romania si de voi, ceilalti”

    Asadar sa-i aratam noi ca el cu mafiotii lui zboara, sa-si pregateasaca aripile.

  13. Este complet de neinteles de ce exista aceasta taxa, complet imorala si abuziva. Motivul guvernantilor: depoluarea mediului (vezi-doamne dupa ce o poluam noi dar si ei, pentru ca si domniile lor au autoturisme. Si nu unul ca noi ceilalti ci cateva…)
    Fals. Deloc stimabila doamna Sulfinica ministru al mediului care se topeste de grija buzunarelor noastre, nu a precizat cum vor fi cheltuiti banii proveniti din taxa pe care a produs-o in la fel de putin stimabila sa activitate cerebrala. Este foarte clar ca fondurile respective se vor pierde, ca de obicei, printre nenumarate conturi si contulete ale bugetului de unde, in loc sa produca mult visata depoluare mediului, vor ajunge in cine stie ce buzunar de smecher din guvern sau „din apropiere”.
    Spuneam ca taxa este profund imorala deoarece ea nu rezolva absolut nimic din ce declara guvernantii nostri mincinosi. Platim deja o gramada de taxe si accize legate de autoturisme, de carburant, de dreptul de a circula pe sosele, pe autostrazi, pe poduri, taxa pe parcarea din fata blocului, si asa mai departe. Taxa madamei Sulfinica si a patronului ei nu va folosi la nimic altceva, decat la jefuirea cetatenilor, care din nefericire nu au nici o posibilitate de a se apara de asemenea abuzuri. Nu exista din cate cunosc, nici o posibilitate de a contracara asemenea acte de abuz, de masuri la bunul plac al celor care guverneaza atat de prost aceasta tara, si care, mai nou, in loc sa se ocupe serios de ceea ce ar trebui sa lucreze pentru si in folosul cetatenilor acestei tari, care intr-un moment de proasta inspiratie i-au ales, isi imagineaza deja ca ei sunt Romania. Ma intreb cum poate justifica domnul Tariceanu taxa pe care o sustine cu atata vehementa la Bruxelles, altfel decat ca pe o masura de protectie a propriilor afaceri ca si ale camarilei domniei sale? Cum poate justifica oficialul de la Dacia amenintarea cu concedierea a trei mii de muncitori de la uzinele Dacia in caz ca nu se va sustine aceasta taxa aberanta? Presupun ca este un bun jucator de poker si avrut sa blufeze, altfel nu as putea sa-l consider un dobitoc infumurat si inconstient, care nu are habar ce inseamna stagnarea productiei intr-o uzina in care firma Renault a investit aproape un miliard de euro pana acum, pentru a obtine PROFIT. Nu concedieri! Asadar, si aceasta luare de pozitie este tot o minciuna, care insa se armonizeaza suspect de bine cu cea a guvernului. De ceilalti importatori de autoturisme, nici nu mai amintesc.
    In final, cred ca oricine a vazut clar ca totul este un aranjament tipic politicienilor romani, cu care ne-au obisnuit deja in ultimii 17 ani. Numai ca, de data asta, batjocura este mult prea evidenta: daca nu va convine, ce-o sa ne faceti? Noi suntem guvernul, noi suntem Romania, voi sunteti o adunatura de prosti, si o sa faceti orice vrem noi. Daca o sa avem chef sa dam o lege conform careia voi, gloata, sa mergeti in maini pe strada, o sa o dam, iar vai nu aveti ce face. N-aveti decat sa va plangeti la Bruxelles, sau unde mai vreti, pe noi ne doare in pix. Asta daca avem un pix, daca nu…
    Nu vad o rezolvare a situatiei aberante in care ne aflam, conform careia taxa de prima inmatriculare la o Dacia Logan este de 580 de euro, masina avand Euro 4, cel mai inalt standard de depoluare la autoturisme in Europa. Pai daca si asta este poluanta, fiind nou-nouta, fabricata in Romania, si nu adusa din alta tara, la mana adoua, despre ce protectie a producatorilor interni si a importatorilor, ca si a mediului, mai este vorba?
    Cred ca acesti mincinosi ar trebui sa faca un ultim gest de reparatie fata de cetatenii acestei tari: sa-si dea demisia (pe bune, nu ca Tariceanu, de nu stiu cate ori pana acum…) si sa-si ceara scuze pentru asa o mizerie de activitate. Daca asta e tot ceea ce a „produs” madam Sulfina Barbu in doi ani de guvernare, la ministerul pe care-l pastoreste, ar trebui sa renunte si sa se intoarca acas, in bucataria domniei sale, unde poate sa hotarasca linistit, cat patrunjel sa fie pus in supa.
    De asemenea si domnul Tariceanu, care n-a tinut suficient timp in sah cu demisia aceea a sa istorica, si sa o definitiveze o data pentru totdeauna.
    Altfel nu ne ramane decat o ultima solutie: sa iesim in strada, si sa protestam, ca batjocura a depasit deja orice limita!

  14. se pare ca vrajala cu mediu este clpa care ne-o trage guvernul tericeanu,dupa ce au facut propaganda ca odata cu intrarea in eu se vor ieftini electronicele si electricele,acuma ne pregateste o taxa de mediu pe aceste produse care le va face mai scumpe ca inainte de aderae!vrajala,ca sa le recicleze ecologic.deci nu numai in domeniul auto se scuza cu taxa de protectia mediului mediul acum se extind si in alte domenii!
    dar de marile intreprinderi care polueaza fiecare de 10 ori mai mult decat tot parcul auto nu se leaga,normal daca tot ei sunt actionari ce mai conteaza poluarea cand e vorba de profit!

  15. Chiar joaca tare TARICEANU,la intimidare,dar uita ca aici nu negocieaza cu vreun S.R.L. sau S.A. ci cu U.E. si mai ales cu nervii a milioane de romani.Cica este mai hotarat ca niciodata sa nu renunte la taxa chiar daca ii va schimba denumirea.Atunci sa schimbe si numele tarii in acela de TARA LUI TARICEANU ca vorbeste in numele nostru la singular.Este un dezacord gramatical,corect ar fi fost:Romania prin locuitorii ei vor sa renunte la taxa dar,, eu si slepca mea de hoti nu.Ce daca m-au ales sa le reprezint intetresele,ale mele primeaza,ca doar sunt hot de meserie si ei prosti ca m-au pus in fruntea guvernului”.Sau sa o cheme pe tarisoara noastra IRAKUL VECHI.De 2 ani se cacaie in guvern si parca joaca sah,iar noi stam,suferim,platim taxe si ne uitam care va castiga dintre BASESCU-TARICEANU sau P.D.-P.N.L..CU SIGURANTA NOI PIERDEM alde gura casca ca nu iesim in strada sa-i luam la suturi si sa-i exilam intr-o tara comunista fiindca acolo le este locul.