nov. 112006
 

Noul Cod Fiscal valabil de la 1 ianuarie 2007 contine atat noile impozite auto, cat si controversata taxa speciala aplicabila exclusiv la prima inmatriculare in Romania a unui automobil.

Aceasta taxa speciala se aplica tuturor automobilelor sub 3,5 tone, si celor noi si celor second hand, la prima inmatriculare in tara noastra.

Categoriile de poluare sunt – Hibride (taxa zero), Euro 4, Euro 3, Euro 2, Euro 1 si Non-Euro (cel mai scump).

Categoriile de varsta auto sunt: – sub 6 luni (inclusiv noi), 6 luni – 2 ani, 2 ani – 4 ani, 4 ani – 6 ani, peste 6 ani.

Puteti calcula taxa speciala auto cu ajutorul calculatorului aflat pe banda laterala dreapta a sitului nostru. Pentru o documentare completa, aveti mai jos un link pentru versiunea oficiala a noului Cod Fiscal, publicata in Monitorul Oficial – Download (format pdf).

  188 comentarii despre “Cod fiscal 2007”

  1. bai fratilor lamuriti-ma si pe mine ca sunt mai greu de cap.merg in Germania cumpar un auto platesc pret+tva, vin aici,
    (din pacate) platesc taxa tariceanu+tva nu mai inteleg nimic. nu pricep ce tva se adauga la taxa taricica? tva la taxa ?? ca inebunesc cu totul.

  2. votantul DA – taxa nu poarta tva. Valoarea taxei poate fi gasita dreapta sus (link la min finante), se plateste la trezorerie, iar chitanta se duce la politie.

    Nicaieri nu apare tva… Pe bune.

  3. ๐Ÿ™‚

    Vrei sa ataci taxa speciala auto?

    O poti face oficial (impreuna cu oricat de multi prieteni, colegi (samd) la http://www.totalauto.ro/2007/02/03/atac-la-taxa-auto-scrisoare-deschisa/

  4. -TAXA SPECIALA NU ARE TVA
    -PERS.FIZ.PLATESC TVA SI NU-L RECUPERAZA,BAZA DE IMPOZITARE PT.TVA ESTE VALOAREA FACTURII.
    -AUTOUTILITARELE (PESTE 3.5 T) NU AU TAXA DE INMATRICULARE

  5. Fratilor, e belea mare.
    M-am uitat in Codul Fiscal pe 2007. Pentru o masina de 18 ani, astia imi cer 29 mil. Daca ai un business in alimentatie publica trebuie sa dai 30 mil. Orice firma in Arad trebuie sa achite 10 mil pentru gunoi. Astia au inebunit!!! Ce ne facem???

  6. Salut!
    Am si eu o intrebare. Acum ca am intrat in UE cat timp avem voi sa circulam in Romania cu o masina inmatriculata in Germania? Stiu ca ininte erau 3 luni , acum s-a schimbat ceva? Logic ar fi sa se fi schimbat. M-ar interesa si legea care prevede aceasta prevedere!!

  7. Daca masina este inregistrata pe numele unui rezident german (puteti fi chiar dvs, daca aveti rezindenta in Germania) circulati pana va plictisiti.

    Noul regulament rutier a abrogat acea peioada limita de inmatriculare obligatorie in Romania pentru rezidentii UE. Ramane in schimb obligativitatea ca ITP-ul si RCA-ul sa fie valabile.

  8. Multumesc pt raspuns.

    Singura problema e ca eu nu sunt rezidenta in Germania. Ma interesa sa imi iau masina si sa o las inmatriculata pe numele unui rezident in Germania, si eu sa circul cu ea in Romania.

  9. Si ma intereseaza daca stiti si numarul legii sau ce o fi ea prin care se prevede chestia asta.

  10. Noul cod rutier este Legea 49/2006.

  11. Pai in legea 49/2006 scrie ca doar 90 de zile se poate circula cu un autovehicul inmatriculat in alt stat si daca aceasta perioada se depaseste se poate face inchisoare de la 6 luni la nu stiu cati ani.

  12. Nu, in legea 49/2006 (cea republicata in octombrie !) nu scrie asa ceva. Vezi art.82 alin.2.

    Daca ai rezidenta straina (in UE) sau daca ai vreu prieten care accepta sa inmatriculeze masina pe numele sau, nu mai exista obligativitate pentru inmatriculare in Romania.

    In lege scrie doar ca esti obligat sa conduci o masina inmatriculata, fara precizarea ca trebuie inmatriculata neaparat in Romania.

  13. M-am uitat la art 82 dar nu scria nimic legat de acest lucru.Am intrebat si un politist rutier si a zis ca poti circula oricat fara probleme daca masina e inregistrata pe numele tau atat timp cat ai verificare,asigurare si te conformezi legilor de aici legate de rovigneta si alte minuni.Nu stiu cat de bine cunostea legea.

  14. anonim, uite un link pe care l-am verificat – este legea 49/2006 actualizata.

    Daca tu te inspiri din vreo tiparitura, sa stii ca sunt multe tampenii pe piata, intrucat in 2006 au existat vreo 2 coduri rutiere si vreo 2 OG-uri care corectau codurile.

    Versiunea FINALA IN VIGOARE este aici: http://bpr.b.politiaromana.ro/Legislatie/Codul%20Rutier-2006.htm

    La acesta se adacuga regulamentul de aplicare: http://bpr.b.politiaromana.ro/Legislatie/Codul%20Rutier-Regulament%20de%20aplicare-2006.htm

  15. PROPUNERE de rezolvare a primei preocuparii nationale actuale,

    Prin boicotarea unei anumite marci din hexagon (marca mult iubita de unul dintre romani,-
    Conational de nevoie-), cer scuze de la detinatorii marcii ,saracii nu au nici-o vina ,dar ar trebui facut ceva ca unul dintre cei mai „proeminent” baieti destepti sa priceapa ca nu este tara mostenita de la tacsu si de la masa ca sa faca ce vrea muschiul gruparii lui,respectiv sa stabilim o zi de protest inedit impotriva lui sau a marcii mult iubite a lui; -ca a fost ales ca sa faca treaba pentru tara asta , si pentru oamenii care muncesc sa plateasca taxe (corecte sau indreptatite ramane de vazut) si sa urmareasca in primul rind bunastarea romanilor de rind, nu a camarilei de serviciu sau alte grupuri de interese.Cred ca intotdeauna ca peste tot in lume, conteaza imaginea,deci as ataca imaginea,respectiv as face apel la toti romanii de pretutindeni din lume sa ne sprijine printr-un loby adevarat si dezinteresat sa lovim in imaginea falsa de roman natural ( poate s-ar gasi niste urme de dovezi pe undeva ) si sa reusim sa aratam ca totusi sintem uniti impotriva unui grup de interese antiromanesti.Presupun ca asta ar putea fi un deziderat, dar totusi ? Nu stiu cum,dar as incerca un fel de mesaj romanesc pentru toti romanii din lume,ceva in genul mobilizarii pentru interes national,poate ar fi timpul ca sa aratam totusi ca sintem o natie unita ca si alte natii indiferent de scopul actiunii.