nov. 112006
 

Noul Cod Fiscal valabil de la 1 ianuarie 2007 contine atat noile impozite auto, cat si controversata taxa speciala aplicabila exclusiv la prima inmatriculare in Romania a unui automobil.

Aceasta taxa speciala se aplica tuturor automobilelor sub 3,5 tone, si celor noi si celor second hand, la prima inmatriculare in tara noastra.

Categoriile de poluare sunt – Hibride (taxa zero), Euro 4, Euro 3, Euro 2, Euro 1 si Non-Euro (cel mai scump).

Categoriile de varsta auto sunt: – sub 6 luni (inclusiv noi), 6 luni – 2 ani, 2 ani – 4 ani, 4 ani – 6 ani, peste 6 ani.

Puteti calcula taxa speciala auto cu ajutorul calculatorului aflat pe banda laterala dreapta a sitului nostru. Pentru o documentare completa, aveti mai jos un link pentru versiunea oficiala a noului Cod Fiscal, publicata in Monitorul Oficial – Download (format pdf).

  188 comentarii despre “Cod fiscal 2007”

  1. O intrebare ,, daca iau o masina non euro si o aduc in tara , insa nu vreau sa o inmatriculez ce taxe trebuie sa platesc??

  2. IONUT – stiu ca e o intrebare cu sageata la finantisti si ca nu astepti un raspuns… ๐Ÿ™‚

    Totusi, pentru conformitate – in acest caz taxele sunt zero !

  3. Atentie – am auzit zvon nasol. Mai multe detalii in articolul publicat astazi 6 martie

  4. niste nemernici cei din guvern

  5. am vrut sa imi iau un mercedes cu motor de 3005 cmc si mi-a zis cucoana de la primarie ca e putin peste 19 miliane lei vechi impozitul pe an iar la anul nu se stie dar sunt sanse sa creasca.cica pt ca sunt masini de lux si motoare puternice.ce tampenie pt ca masina in cauza are in jur de 80cp!burtosii din parlament vor doar ei sa-si plimbe suncile cu masini adevarate iar noi cei ce i-am votat sa mergem cu jafuri coreene precum matiz si tico sau cu dacii facute din resturile de la francezi….RUSINE parlamentari nenorociti

  6. Pai cum sa mearga tara asta bine cand ne jupoaie toti cretinii din parlament ca sa-si faca vile si sa-si cumpere masini de ultima ora!Ce culegi aia aduni!Noi suntem vinovati ca la fiecare votare dam fuguta sa-i votam pe nemernici!Si am mai intrat si in UE!Rade o lume intreaga de noi!Se invarte bietul Ceausescu in mormat!

  7. stie cineva referitor la masinile noi aduse in peta hiundai tucson daca se elib fact EUR1?

  8. de cand am intrat in ue nu mai trebuie decat factura, fara certificat EUR1.

    daca sensul intrebarii era altul – raspuns – da, Tucson se produca (si) in Europa.